Sälja bostad - Vi hjälper dig genom hela försäljningsprocessen

Kontakta Elite Fastighetsmäklare om du funderar på att sälja din bostad i Norrköping, Söderköping, Finspång eller Valdemarsvik. Med lång erfarenhet och brett kontaktnät ser vi till att du får ut det bästa av din bostadsaffär!

Din partner för en trygg och framgångsrik bostadsförsäljning

Elite Fastighetsmäklare arbetar hårt för att du som säljare ska vara mycket nöjd och trygg genom hela din bostadsförsäljning. Förutom bästa tänkbara service och bemötande från våra mäklare är det också viktigt för oss att kunna erbjuda dig som kund god exponering av din bostad när det gäller fotografering, objektsbeskrivning och annonsering.

Våra mäklare har både bott och varit verksamma i östra Östergötland under lång tid, vilket ger dig en trygghet i att vi erbjuder expertis och spetskompetens när det gäller både värdering och effektiv säljplan för din bostad. Oavsett om du ska sälja en villa, ett radhus eller en bostadsrätt engagerar vi oss till det yttersta för att hitta rätt spekulanter till just din bostad.

En bostadsförsäljning innehåller många olika delar och varje process är unik. Elite Fastighetsmäklare arbetar aktivt för att anpassa säljprocessen efter just dina önskemål och behov. Våra erfarna och kunniga mäklare vet vad som krävs för en lyckad försäljning, oavsett om det rör sig om en bostadsrätt i Norrköpings innerstad, en strandvilla vid kusten eller en villa i landsbygdsmiljö.

Har du inte riktigt bestämt dig för att sälja bostad erbjuder vi dig en fri, muntlig värdering av din bostad. Utifrån den, samt våra råd och tips, kan du sedan fatta beslut kring en eventuell försäljning. Vi finns med i hela processen och guidar dig fram till en lyckad bostadsaffär. Alla våra medarbetare har en stark passion för mäklaryrket och brinner för varje enskild affär!

Nedan ser du de olika steg som kan ingå i en försäljningsprocess

Då varje försäljningsprocess är unik kan vissa steg skilja sig åt från fall till fall. Vi skräddarsyr försäljningen helt efter dina behov och bostadens förutsättningar när du ska sälja bostad.

Vädering

1. Bostadsvärdering

Förmedlingsuppdrag

2. Förmedlingsuppdrag

Informationsinsamling

3. Informationsinsamling

Fotografering

4. Fotografering

Godkännande av objektsbeskrivning

5. Godkännande av objektsbeskrivning

Eventuell överlåtelsebesiktning och energideklaration

6. Eventuell överlåtelsebesiktning och energideklaration

Publicering bostadsannons

7. Publicering bostadsannons

Matchning mot spekulantregister

8. Matchning mot spekulantregister

Visning (bokade visningar)

9. Visning (bokade visningar)

Budgivning

10. Budgivning

Kontraktsskrivning

11. Kontraktsskrivning

Tillträde

12. Tillträde

Deklaration

13. Deklaration

sälja bostad möblerat vardagsrum med balkong elitefast

Här besvaras några vanliga frågor om att sälja bostad

Att sälja bostad är en stor och viktig process som kan väcka en del frågor. Varje försäljningsprocess är unik och att ta hjälp av en engagerad och erfaren mäklare är avgörande för att uppnå bästa möjliga försäljning från början till avslutad affär.

1. Vad bör jag tänka på innan jag säljer min bostad?
Det första steget är att välja en pålitlig fastighetsmäklare. En professionell mäklare kan ge en värdering av din bostad och rådgöra om eventuella förbättringar eller renoveringar som kan höja värdet​​. Mäklaren finns vid din sida under hela försäljningsprocessen.

2. Hur går en bostadsförsäljningsprocess till?
En bostadsförsäljning innehåller flera steg, inklusive värdering, förmedlingsuppdrag, informationsinsamling, fotografering, publicering av bostadsannons, visningar, budgivning, kontraktsskrivning och tillträde​

4. Hur lång tid tar det att sälja en bostad?
Försäljningstiden varierar beroende på bostadstyp och geografiskt läge. Din mäklare kan ge en mer specifik tidsuppskattning baserat på lokala förhållanden.

6. Hur marknadsförs min bostad?
Din mäklare kommer att rådgöra om de mest effektiva marknadsföringsstrategierna, inklusive fotografering, objektsbeskrivning och publicering på relevanta plattformar.

Scroll to top